Празнична торта с дулсе де лече

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
195
2
14/02/2020
"Празнична торта с дулсе де лече - когато искате да изненадате любим човек "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ПАНДИШПАН
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • брашно - 120 г
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • какао - 1 ч.л., нискомаслено
  • КРЕМ
  • дулсе де лече - 2 консерви карамелизирано кондензирано мляко
  • течна сметана - 2 ч.ч.
  • ванилия
  • ГЛАЗУРА
  • шоколад - 120 г
  • течна сметана - 120 мл
* мерки и количества
Карамелена Торта

Начин на приготвяне

За да приготвите пандишпана, е необходимо да разбиете белтъците на сняг с половината количество захар, а останалата половина от захарта с жълтъците. Постепенно към сместа с жълтъци прибавете какаото и течната сметана.

Пресейте брашното и го прибавете лъжичка по лъжичка към жълтъчната смес. Тук не се препоръчва използването на миксер, най-добре е да се разбърква с шпатула или дървена лъжица.

Най-накрая се добавят разбитите на сняг белтъци на 3-4 пъти, като отново се разбърква със силиконова шпатула или дървена лъжичка, и то много внимателно, за да не слегнат белтъците.

Преместете тази смес във форма с махащо дъно с диаметър 24 см и изпечете на 180 градуса за около 30 - 40 минути, като проверите с клечка за зъби.

Кремът Дулсе де Лече се приготвя като карамелизираното кондензирано мляко (Dulce de Lache) се разбърква до хомогенност със сметана (необходимо е сметаната да е разбита предварително до пухкав крем), като тук не се използва миксер, защото иначе кремът ще се разводни.

Ароматизирайте с ванилия на прах или есенция.

Изпечения и изстинал блат разделете на 5 приблизително еднакви блата като всеки сиропирайте със сок от ягоди, кафе, прясно мляко или каквото пожелаете.

В моя случай исках да усещам аромат на кафе, но и нотка на романтика и поради това напоих с мнооого малко вино.

Разпределете на равномерни слоя крема при сглобяване на карамелената торта, като си отделите и за цялостното покриване на тортата.

Отстрани тортата я облепих в шоколадови пръчици, а отгоре я залях с приготвена шоколадова глазура, която направих по следния начин.

Затоплих сметаната и към нея прибавих начупения шоколад. Оставих да се охлади и залях.

Доукрасих празнична торта с дулсе де лече с останалата част от крема и глазурата.

Оставете за поне 3 часа да се стегне и охлади, след което се насладете на празнична торта.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар