Фазан с кисело зеле

майстор жоржимайстор жоржиНовак
22/12/2010
"Фазан, та фазан. И той е пиле, и той става божествен с кисело зеле "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 619
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това ястие може да се вземат по - стари фазани. Почистеният фазан се увива в сланината и се пече в масло до полуомекване на месото.

В огнеупорен съд се пържи в масло лукът, докато стане златист. Прибавят се киселото зеле, бульонът и виното. Сместа бавно се задушава, докато виното се поизпари. Към зелето се поставя фазанът и заедно се пекат на фурна.

Накрая, ако е много сочно, зелето се поръсва с малко нишесте. Поднася се с нарязания на порции фазан

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар