Пържени чушки по добруджански

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
11/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чушки - 1.6 кг
  • домати - 600 г
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества
Пържени Чушки

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме пиперките, а след това ги изпържваме цели в загрятата мазнина.

В същата мазнина задушаваме обелените и настъргани на ренде домати и нарязания на филийки чесън.

След като сосът се сгъсти, посоляваме и добавяме захарта, след което махаме тигана от котлона.

Прибавяме дребно нарязания магданоз. Вече сме готови с всички компоненти за вкусните пържени чушки по добруджански.

Остава ни само да подредим готовите пържени чушки в чиния и да ги залеем с готовия доматен сос.

Пожелание към нашите чушки с доматен сос можем да поднесем и сирене.

Леко и вкусно безмесно ястие!

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар