Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта, смесете го със сметаната и изстуденото масло и замесете ронливо тесто, което разделете на две части.
Разточете тестото на не много дебели листа и ги сложете в намазнени тави. Печете корите в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след което увеличете градусите до 200 и печене до зачервяване.
Разбийте брашното в прясното мляко, добавете захарта, ванилията и разбитите яйца и разбъркайте енергимно. Кипнете крема и го варете ни тих огън до сгъстяване.
Прехвърлете единия изпечен блат в чиния за торта. Отгоре го намажете обилно с крема и покрийте с втория блат. Поръсете обилно с пудра захар.
Крем питата се нарязва на квадратчета. Това става най-лесно с нагорещен нож.