ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Зелева чорба със свинско и праз

Зелева чорба със свинско и праз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6513k2k6281
Зелева чорба със свинско и праз
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
"Зелева чорбичка със свинско и праз - още една причина да обичаме зимата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на дребни парченца, слага в тенджера със сгорещено олио и се задушава за кратко. Към месото се прибавят нарязаните на дребно праз лук, морков и чушка.

Прибавя се малко червен пипер и всичко се разбърква. След като се задушат в тенджерата, се налива около половин литър вода.

След като заври, се прибавя измития ориз и цялата сушена люта чушка.

Зелевата чорба се вари, докато се свари оризът, след което се налива зелевият сок, а малко след това се добавя и чубрицата.

Оставя да поври още около десет минути и след това вече готовата супа се дръпва от котлона.

Накрая зелевата чорба със свинско и праз се овкусява с прясно смлян черен пипер.

Много питателна зимна супа!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: