Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Зелева чорба със свинско и праз

Зелева чорба със свинско и праз

Зелева чорба със свинско и праз
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Зелева чорбичка със свинско и праз - още една причина да обичаме зимата"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. червена
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • зелев сок - 1 и 1/2 л
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на дребни парченца, слага в тенджера със сгорещено олио и се задушава за кратко. Към месото се прибавят нарязаните на дребно праз лук, морков и чушка.

Прибавя се малко червен пипер и всичко се разбърква. След като се задушат в тенджерата, се налива около половин литър вода.

След като заври, се прибавя измития ориз и цялата сушена люта чушка.

Зелевата чорба се вари, докато се свари оризът, след което се налива зелевият сок, а малко след това се добавя и чубрицата.

Оставя да поври още около десет минути и след това вече готовата супа се дръпва от котлона.

Накрая зелевата чорба със свинско и праз се овкусява с прясно смлян черен пипер.

Много питателна зимна супа!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: