Солен млечен кекс

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Солен млечен кекс
Снимка: Румяна Сакалийска
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Класически солен млечен кекс - и за закуска става, и за обяд става"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 300 г
  • овче сирене - 300 г
  • краве масло - 50 г
  • олио - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сусам - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с малко сол, прибавяме прясното и киселото мляко.

Натрошаваме овчето сирене, разбъркваме и добавяме на тънка струя разтопеното масло с олиото.

Накрая добавяме брашното размесено с бакпулвера.

Готовата кексова смес изсипваме в намазнена и набрашнена тава.

Поръсваме със сусам и печем вкусния солен кекс в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути.

Когато времето изтече, сервираме соления млечен кекс като вегетарианска следобедна закуска с чаша ароматен чай.

Кекс със сирене, на който няма как да устоите!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: