Свинско месо с доматен сос на тиган

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
05/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинско месо на хапки, измийте и подсушете. В купа смесете брашното, солта и черния пипер, оваляйте хапките месо в сместа.

Запържете месото в нагрятото олио за около 5 минути от всички страни. Извадете вече пърженото свинско месо и го поставете в купа с капак.

В същия тиган запържете лука, нарязан на полумесеци, добавете нарязаните скилидки чесън, запържете за кратко. Прибавете доматите и виното, поръсете с подправките и посолете.

Върнете месото в тигана, покрийте ястието с капака и оставете да къкри на бавен огън до готовност на месото. Поръсете вече готовото свинско месо с доматен сос на тиган с нарязан на ситно магданоз и премахнете от огъня.

Поднесете това уханно свинско със сос в компанията на пухкав хляб.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар