Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско месо с доматен сос на тиган

Свинско месо с доматен сос на тиган

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Свинско месо с доматен сос на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 с.л. равна
  • за соса
  • лук - 2 глави големи
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 700 мл стерилизирани
  • бяло вино - 300 мл
  • босилек - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинско месо на хапки, измийте и подсушете. В купа смесете брашното, солта и черния пипер, оваляйте хапките месо в сместа.

Запържете месото в нагрятото олио за около 5 минути от всички страни. Извадете вече пърженото свинско месо и го поставете в купа с капак.

В същия тиган запържете лука, нарязан на полумесеци, добавете нарязаните скилидки чесън, запържете за кратко. Прибавете доматите и виното, поръсете с подправките и посолете.

Върнете месото в тигана, покрийте ястието с капака и оставете да къкри на бавен огън до готовност на месото. Поръсете вече готовото свинско месо с доматен сос на тиган с нарязан на ситно магданоз и премахнете от огъня.

Поднесете това уханно свинско със сос в компанията на пухкав хляб.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: