Турски мокър кекс (Islak kek)

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
340
47
76
3
03/02/2020
"Като видяхме рецептата за този турски кекс, смятаме да го намокрим повечко "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 104
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта за 7-8 минути, постепенно и при непрекъснато бъркане добавете олиото и прясното мляко.

Смесете сухите съставки и ги пресейте. Разбъркайте до хомогенност.

Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност.

Докато кексът се пече, в тенджерка се смесват съставките за шоколадовия сироп и се вари 5-6 минути. И се оставя на студено да се охлади добре.

Изваденият от фурната горещия турски мокър кекс (Islak kek) се разрязва на порционни парчета с желаната форма и големина и се залива с изстудения шоколадов сироп. Но по желание може да напоявате готовия кекс с лъжичка обилно. Аз допълнително напоих с по 1 лъжичка прясно мляко.

Този сиропиран кекс се оставя на студено 10-12 часа или поне 3 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар