ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Торта от кашкавал и сирена

Торта от кашкавал и сирена

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k191
Торта от кашкавал и сирена
Снимка: Анонимен
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Солена торта с кашкавал и сирена, към която всички лакомо гледат - разбираме ги"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото на крем и прибавяме към него (при непрекъснато разбъркване) сметаната, коняка и предварително стритото овче сирене.

Получения пастет от сирене разделяме на две части.

Едната част от пастета оцветяваме в розово с помощта на червения пипер, а другата част оцветяваме в зелено с помощта на дребно нарязания магданоз.

Нарязваме кашкавала на тънки парчета, които подреждаме в кръгло плато и го намазваме с розовата смес.

Отгоре нареждаме пушеното сирене, което предварително сме нарязали на филийки, и го намазваме със зелената смес.

Украсяваме вече готовата торта от кашкавал и сирена с помощта на изчистените от костилки маслини, нарязаните в различна форма домати и клонки от магданоза.

Ако разполагате с повече продукти, може да украсите солената торта с пъдпъдъчи яйца, моркови, краставички и нещо друго любимо.

Оставяме в хладилник за около час, за да може да стегне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: