Начин на приготвяне
Разбиваме маслото на крем и прибавяме към него (при непрекъснато разбъркване) сметаната, коняка и предварително стритото овче сирене.
Получения пастет от сирене разделяме на две части.
Едната част от пастета оцветяваме в розово с помощта на червения пипер, а другата част оцветяваме в зелено с помощта на дребно нарязания магданоз.
Нарязваме кашкавала на тънки парчета, които подреждаме в кръгло плато и го намазваме с розовата смес.
Отгоре нареждаме пушеното сирене, което предварително сме нарязали на филийки, и го намазваме със зелената смес.
Украсяваме вече готовата торта от кашкавал и сирена с помощта на изчистените от костилки маслини, нарязаните в различна форма домати и клонки от магданоза.
Ако разполагате с повече продукти, може да украсите солената торта с пъдпъдъчи яйца, моркови, краставички и нещо друго любимо.
Оставяме в хладилник за около час, за да може да стегне.