Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Запечено биволско сирене

Запечено биволско сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Запечено биволско сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
27/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Разкошно предястие под формата на запечено биволско сирене, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • биволско сирене - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 70 г
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на съда, в който ще се пече сиренето, се накапва малко зехтин. Лукът се почиства и нарязва на шайби.

Поставя се в намазнения съд, а отгоре се нареждат нарязаното на плочки биволско сирене. Доматите се нарязват на филийки и разпределят върху сиренето. Поръсва се смлян черен пипер и се завършва с кашкавал.

В случая кашкавалът е на готов нарязани слайсове. Сиренето се пече за около 20 минути на 200 градуса.

Поднасяме готовото печено сирене като предястие.

Много вкусно и уханно Запечено биволско сирене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: