Пататник със сирене и яйца

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
835
3k
181
2
24/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо659
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пататник

Начин на приготвяне

За този пататник на фурна, обелете и настържете суровите картофи на ситно ренде. Изплакнете ги с вода и прецедете много добре. Поставете прецедените картофи в купа и прибавете яйцата и солта, разбъркайте.

Добавете натрошеното сирене, джоджена на вкус и отново разбъркайте.

Отделно разтопете маслото и налейте половината в тава. Отгоре разпределете картофената смес и полейте върху нея останалото масло равномерно.

Поставете тавата с пататника в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златист цвят, за около 35 минути.

Вкусен пататник със сирене и яйца - незабравимо картофено ястие!

Прибор за спираловидно рязане на картофи
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Прибор за спираловидно рязане на картофи
6.60 лв.
Виж ››

Лесно е да приготвяте перфектните картофени спирали, които децата обожават, с този функционален уред

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар