Начин на приготвяне
Измийте и почистете пилешките фенери. Поставете ги в тенджера с подсолена вода и ги сварете, до готовност на месото. Извадете фенерите и след като се охладят, обезкостете месото, а бульона прецедете.
Обелете и нарежете картофите на кубчета, морковите на шайби, а лука и чесъна на ситно. Поставете нарязания зеленчук в тенджера и ги залейте с бульона, колкото да се покрият (ако е нужно долейте вода).
Поставете тенджерата на бавен огън и варете селската яхния, докато омекнат картофите. Прибавете късчетата пилешко месо от фенерите, чубрицата, черния пипер и сол на вкус, варете яхнията до готовност на картофите.
Разтопете маслото в олиото и добавете брашното, доматеното пюре и червения пипер, разбъркайте за кратко и прибавете към ястието, разбъркайте отново. Поръсете пилешката яхния с магданоз и след като заври, премахнете тенджерата от котлона.
Вкусна яхния с картофи и пилешки фенери!