Украински борш с цвекло и свински ребра

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
977
30
24/01/2020
"Обожаваме борш, а има ли и свинско месце - това е Рай "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските ребра и ги слагаме да се варят в тенджера със студена вода.

Като се свари хубаво месото, добавяме картофите, предварително срязани на квадратчета.

Настъргваме цвеклото и го запичаме на тиган.

След това към него добавяме лука и морковите, които също са ситно нарязани.

Нарязваме чушката и доматите и заедно с доматена паста ги добавяме към цвеклото, лука и морковите.

Цялата тази смес се задушава в тигана около 10 минути и след това изсипваме всичко в бульона с картофите.

Добавяме копър (магданоз) на вкус, когато бульонът започне да ври. Чакаме да поври около 10 минути.

Изключваме котлона и веднага добавяме счукания чесън в готовия украински борш с цвекло и свински ребра.

Препоръчително е да хапваме нашия борш с течна сметана и да го сервираме с малки хлебчета и чесън. По желание може да поръсим и с пресен лук при поднасяне.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар