Украински борш с цвекло и свински ребра

24/01/2020
"Обожаваме борш, а има ли и свинско месце - това е Рай "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските ребра и ги слагаме да се варят в тенджера със студена вода.

Като се свари хубаво месото, добавяме картофите, предварително срязани на квадратчета.

Настъргваме цвеклото и го запичаме на тиган.

След това към него добавяме лука и морковите, които също са ситно нарязани.

Нарязваме чушката и доматите и заедно с доматена паста ги добавяме към цвеклото, лука и морковите.

Цялата тази смес се задушава в тигана около 10 минути и след това изсипваме всичко в бульона с картофите.

Добавяме копър (магданоз) на вкус, когато бульонът започне да ври. Чакаме да поври около 10 минути.

Изключваме котлона и веднага добавяме счукания чесън в готовия украински борш с цвекло и свински ребра.

Препоръчително е да хапваме нашия борш с течна сметана и да го сервираме с малки хлебчета и чесън. По желание може да поръсим и с пресен лук при поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар