Пълнено пиле по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
21/01/2020
"Южните ни съседи имат специален начин за приготвяне на пълнено пиле, даваме ви възможност да го научите и вие "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 092
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пиле - 1.5 кг
  • ориз - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 в.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества
Пълнено Пиле

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в 2 в.ч. топла вода и лъжичка сол.

Докато оризът се накисва, запържете наситнената глава лук в олиото, добавете маслото и едва тогава запържете предварително изцедения ориз.

Овкусете със сол 1 ч.л., черен пипер 1 ч.л., червен пипер - 1 ч.л.

Залейте с 1/2 в.ч. топла вода, изчакайте да се поеме и махнете от котлона.

Напълнете предварително изчистеното пиле, зашийте и намажете с разтопено масло и сол.

Изпечете до готовност на 170 градуса (около 60 минути) пълненото пиле.

Поднесете пълненото пиле по турски със свежа салата.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Не се приготвя в марината, единствено се намазва с масло и сол. Разбира се, по ваш вкус и предпочитание, може да мариновате пилето предварително.
0
0
Петя
Петя
01.03.2020 09:34
Здравейте,а пилето не се ли овкусява,няма ли марина
0
0