Домашен пшеничен чипс

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
79
46
14/08/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 171
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете първо маята в леко топлата вода с щипка захар и добавете останалите продукти. Замесете гладко тесто. Разточете го с точилката за няколко минути, след което го оставете да почива около 25 минути.

Тестото се разделя на 2 части, а всяка от тях - на 6 равни части.

Всяка част се разточва търпеливо много тънко - до дебелина 2-3 мм. Загрейте тиган с дебело дъно - най-добре чугунен, и запечете всяка платка за по 1-2 минути от двете страни.

След това охладете платките и ги нарежете/натрошете на дребно чипса. По ваш вкус в тестото може да добавите подправки или семена по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар