Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Домашен пшеничен чипс

Домашен пшеничен чипс

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Домашен пшеничен чипс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • мая - 1/2 ч.л. суха
  • захар - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 2/3 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете първо маята в леко топлата вода с щипка захар и добавете останалите продукти. Замесете гладко тесто. Разточете го с точилката за няколко минути, след което го оставете да почива около 25 минути.

Тестото се разделя на 2 части, а всяка от тях - на 6 равни части.

Всяка част се разточва търпеливо много тънко - до дебелина 2-3 мм. Загрейте тиган с дебело дъно - най-добре чугунен, и запечете всяка платка за по 1-2 минути от двете страни.

След това охладете платките и ги нарежете/натрошете на дребно чипса. По ваш вкус в тестото може да добавите подправки или семена по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: