Начин на приготвяне
В купа прибавете топлото мляко, натрошете маята в него и добавете захарта, разбъркайте да се разтвори. Добавете разбитото яйце, олиото и предварително пресятото и смесено със солта брашно, замесете меко тесто. Покрийте тестото за погача с чиста кърпа и оставете за 30 минути на топло.
Втасалото тесто разделете на 9 еднакви по големина топки. Всяка топка разточете на тънка и кръгла кора, която разрязвате на две по вертикала.
В единия край поставете 1 с.л. от предварително смесените натрошено сирене и белтък, а в другия край направете 3-4 разрева (вертикални) до средата на кората, навийте на кифлички. Така процедирате с осемте топки, ще получите 16 кифлички.
В намазана с олио тава, поставете в средата 9-тата цяла топка тесто, а кифличките подреждате около нея в кръг (като слънце).
Намажете погачата с разбитите жълтък и прясно мляко и поръсете със сусамови семена.
Оставете тавата настрани, докато нагрее фурната. Включете фурната на 180 градуса на горен и долен реотан, след като нагрее поставете тавата с погачата във фурната и печете до златисто кафяв цвят, за около 35-40 минути.
Готовата мека погача от кифлички със сирене извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа за 10 минути, да се задуши преди да я сервирате.