ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Чушки»Пълнени червени чушки с боб

Пълнени червени чушки с боб

ЗориЗори
Експерт
1326415451104
Пълнени червени чушки с боб
Снимка: Зори
1 / 2
11/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • чушки - 12 - 15 бр. червени (според големината)
  • боб - 400 г дребен
  • праз - 2 - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1/2 к.ч.
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л.
  • джоджен
  • червен пипер
  • лют пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за 24 часа и след това се сварява, като след завирането първата вода се изхвърля.

Чушките се почистват от семената, празия лук се почиства от външните листа и се нарязва на дребно. Чесънът се скълцва на едро.

В тиган с малко олио и щипка сол праз лукът се задушва, колкото да омекне.

Свареният боб се отцежда от водата и се прехвърля към праза. Добавят се доматеното пюре, чесънът, лютият и червеният пипер, сол и джоджен на вкус и се разбърква. С готовата плънка се пълнят чушките.

Пълнените чушки се нареждат в намаслена тавичка, долива се малко вода на дъното на тавата. Чушките се поливат със струйка олио отгоре и се запичат в преварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час.

Добър апетит с пълнените червени чушки с боб!

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: