Боб в гювеч с ребра

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Боб в гювеч с ребра
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Обичаме постния боб, но когато има и свинско месце, това е друго нещо"

Необходими продукти

  • ребра свински - 1 кг
  • боб - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеча поставяме ребрата и добавяме боба, който сме накиснали от предната нощ.

Нарязваме на кубчета морковите и тях добавяме.

Заливаме с вода, похлупвам в гювеча и варим на умерен огън, докато бобът поомекне.

След това добавяме ситно нарязаните лук, чушка, обелени домати и чесъна.

Овкусяваме боба в гърне със сол, червен пипер и джоджен.

Варим боба в гювеч с ребра до готовност.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: