Боб в гювеч с ребра

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Боб в гювеч с ребра
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Обичаме постния боб, но когато има и свинско месце, това е друго нещо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювеча поставяме ребрата и добавяме боба, който сме накиснали от предната нощ.

Нарязваме на кубчета морковите и тях добавяме.

Заливаме с вода, похлупвам в гювеча и варим на умерен огън, докато бобът поомекне.

След това добавяме ситно нарязаните лук, чушка, обелени домати и чесъна.

Овкусяваме боба в гърне със сол, червен пипер и джоджен.

Варим боба в гювеч с ребра до готовност.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: