Задушени зеленчуци със сметана

Меги
Меги
Новак
21/10/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31 557
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган или тенджера слагаме зеленчуците да се задушат заедно с виното и зехтина.

Почти накрая преди да са готови (след около не повече от 10 мин ) добавяме пикантината и копъра, като проверяваме как е на сол и ако има нужда добавяме и малко сол.

Когато са напълно готови слагаме и сметаната, като разбъркваме добре докато клокне. Тогава вадим от огъня и сервираме топло.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
валерия
валерия
25.11.2014 23:25
Страхотни станаха ...е аз промених малко рецептата не сложих пикантина и копър (не съм им фен) но добавих към сметаната (която приготвих отделно) синьо сирене и нарурално топено сирене на президент и малко масло след което със готовата смес залях вече готовите задушени зеленчуци ....стана божествено!
0
0
валерия
валерия
25.11.2014 23:27
Забравих да кажа че задуших зеленчуците (броколи,карфиол,царевица,грах,моркови без гъби)само с масло без вино и тн.
0
0