Ориз с патешки маншони

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
487
548
45
19/12/2019
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патешки маншони - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч. Балдо
  • лук - 1 бр. кромид
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме патешките маншони (1 кг разфасовка), измиваме и заливаме с вода. Като се образува пяна, я обираме внимателно.

Сваряваме маншоните добре. Когато са готови (месото лесно да се отделя от костите), ги изваждаме от бульона (който запазваме за готвенето на ориза).

Слагаме маншоните в тавичка, посоляваме леко, ръсваме черен пипер, слагаме почистен, измит и настърган лук и наливаме чаша от бульона от варенето.

Запичаме ги във фурна. Като се запекат, при тях сипваме измит добре ориз (1 ч.ч.). Поръсваме с чубрица и наливаме 3-4 ч.ч. бульон от варенето, който сме посолили на вкус.

Слагаме отново тавичката във фурната и печем ястието от ориз на фурна до готовност.

Поднасяме готовия ориз с патешки маншони, докато е още топъл.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар