Боб чорба по нашенски

15/12/2019
"Ето така я приготвяме най-вкусната боб чорба у нас, да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре боба и го накисваме в студена вода за едно денонощие.

Отстраняваме тази вода и налива друга, където поставяме на котлона да ври.

Щом водата кипне, я изливаме и наливаме отново вода.

Тази процедура правя 3 пъти.

Последната вода трябва да е около 2 литра а температурата на котлона на минимум.

Оставяме да къкри приблизително за около един час.

Докато ври бобът, си подготвяме зеленчуците.

Лука и моркова нарязваме на дребни кубчета, чушките и чесъна - също.

Проверяваме доколко е сварен бобът след около 40 минути, и ако е омекнал, добавяме всичко.

Оставяме така да поври боб чорбата със зеленчуците, и към края на варенето добавяме доматите от консерва.

Варим още 5-10 минути и щом свалим от котлона, изчакваме 5 минути и подправяме със сух джоджен готовата боб чорба по нашенски.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар