Свински пържоли в глинен гювеч

АнабелАнабел
Копирайтър
359
3
50
14/12/2019
"Майсторите знаят как се приготвят крехки и сочни свински пържоли в гювеч"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 292
  • Преглеждания за месеца4463
  • Преглеждания за седмицата336
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се приготвя марината от счуканите скилидки чесън, нарязаният лук, морков, сок от един лимон, лют червен пипер, черен пипер и мащерка.

Пържолите се поръсват със сол и се намазват с маринатата. Оставят се в купата и се оставят да се мариноват за около три часа на хладно.

Лукът, морковът, гъбите се почистват и нарязват на филийки и се поръсват със сол. В глинен гювеч се нареждат ред пържоли, ред зеленчуци.

Накрая се налива червеното вино. Гювечът се похлупва и поставя в студена фурна. Пече се на 200 градуса за около два и половина часа.

Поднасяме готовите свински пържоли в глинен гювеч с червено вино. Наздраве!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар