Лятна зеленчукова супа

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
58
14
28/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 037
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измиваме зеленчуците. Нарязваме лука и морковите на ситно. Зелката рендосваме. Картофите и целината нарязваме на кубчета.

Сгорещяваме 3 с.л. масло и последователно запържваме лука, когато омекне морковите, целината, картофите и наситнените скилидки чесън. Заливаме запържените зеленчуци с 2 ч.ч. вода и ги кипваме.

Намаляваме котлона и варим около 30 минути на умерен огън. Към сварените зеленчуци добавяме пресния грах и овкусяваме със сол и черен пипер. Варим още 10 минути.

Препичаме филиите хляб от двете страни. Слагаме по 1 филия на дъното на чиния за супа. Заливаме със супата и наръсваме с настърган пармезан.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар