Печено Коледно Пиле

Печено Коледно Пиле
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Коледа не може да мине без месце на масата, пълним едно голямо пиле с най-любимите продукти и сме готови за началото на празника"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бекон - 200 г
  • гъби - 150 г
  • топено сирене - 100 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и подсушава, след което се поръсва отвътре и от вън със сол и черен пипер.

Беконът, гъбите, топеното сирене и киселите краставички се нарязват на дребно. Смесват се в купа, разбъркват се и с получената плънка се напълва пилето.

Напълнено вече, се намазва с краве масло и се поръсва с червен и черен пипер. Поставя се в глинен гювеч, наливат се около 200 мл бира, след което се поставя в студена фурна.

Пече се на 220 градуса за около 20 минути и още един час на 160 градуса.

Поднасяме готовото печено коледно пиле, докато е още топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: