Коледно задушено

IlariaIlaria
Новак
59762531
Коледно задушено1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Безсилни сме пред задушеното агнешко месце със зеленчуци, което поднасяме за Коледа"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • моркови - 200 г
  • лук - 200 г дребни лукчета
  • кайсии - 100 г сушени
  • сини сливи - 100 г сушени
  • масло - 1 с.л.
  • канела - 1 пръчка
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кардамон - 2 зрънца
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри кубчета и го оваляйте в брашното. Запържете го от всички страни в загрята мазнина. Подредете го на дъното на глинен съд.

В същата мазнина пуснете ситно нарязания чесън, кимиона, кардамона и канелата. Разбъркайте за няколко секунди, след което сложете лукчетата и нарязаните моркови.

Добавете всичко към месото, залейте с 1 ч.ч. вряла вода и натрошете бульона. Покрийте плътно съда и сложете да се изпече в загрята на 160 градуса фурна за около 90 минути.

Когато ястието омекне сложете сините сливи и кайсиите. След около 20-тина минути е готово.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: