Печено Коледно Пиле

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9893
Печено Коледно Пиле
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Коледа не може да мине без месце на масата, пълним едно голямо пиле с най-любимите продукти и сме готови за началото на празника"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и подсушава, след което се поръсва отвътре и от вън със сол и черен пипер.

Беконът, гъбите, топеното сирене и киселите краставички се нарязват на дребно. Смесват се в купа, разбъркват се и с получената плънка се напълва пилето.

Напълнено вече, се намазва с краве масло и се поръсва с червен и черен пипер. Поставя се в глинен гювеч, наливат се около 200 мл бира, след което се поставя в студена фурна.

Пече се на 220 градуса за около 20 минути и още един час на 160 градуса.

Поднасяме готовото печено коледно пиле, докато е още топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: