Печено Коледно Пиле

АнабелАнабел
Копирайтър
359
3
50
06/12/2019
"Коледа не може да мине без месце на масата, пълним едно голямо пиле с най-любимите продукти и сме готови за началото на празника "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 541
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и подсушава, след което се поръсва отвътре и от вън със сол и черен пипер.

Беконът, гъбите, топеното сирене и киселите краставички се нарязват на дребно. Смесват се в купа, разбъркват се и с получената плънка се напълва пилето.

Напълнено вече, се намазва с краве масло и се поръсва с червен и черен пипер. Поставя се в глинен гювеч, наливат се около 200 мл бира, след което се поставя в студена фурна.

Пече се на 220 градуса за около 20 минути и още един час на 160 градуса.

Поднасяме готовото печено коледно пиле, докато е още топло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар