Телешко с паста

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Телешко с паста2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • паста - 500 г макарони или спагети
  • червено вино - 1 в.ч.
  • домати - 1 кг
  • зехтин - 100 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинови листа - 2 бр.
  • карамфилчета - 3 главички
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • канела
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на парчета и го шпиковайте с чесън и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и го запържете в сгорещен зехтин. Когато се зачерви добавете ситно нарязания лук. Изчакайте лукът да се запържи и залейте с виното.

Добавете 2 ч.ч. гореща вода, обелените и нарязани домати, всички подправки, вкл. и захарта и варете 2 часа на тих огън под похлупак.

Сварете макароните/спагетите в подсолена вода. Отцедете ги и ги подредете в чиния. Отгоре сложете телешкото месо и част от соса и посипете с настърган кашкавал.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: