Каноли с малини

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Каноли с малини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вариант на един от най-вкусните десерти - каноли с малини, ако не сте опитвали досега, време е да го направите"

Необходими продукти

  • сметана - 150 мл
  • малини - 70 г пресни
  • маскарпоне - 70 г
  • пудра захар - 70 г
  • бутертесто - 150 г
  • за поръсване
  • малини - 120 г
  • пудра захар
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се разточва на тънка кора - около 3 мм и се нарязва на 4 ленти. Лентите навиваме на подходяща метална пръчка с диаметър около 2-3 сантиметра.

Изпичаме навитото тесто в сгорещена на 220 градуса фурна за 10-12 минути. Оставяме го леко да се охлади и го махаме от пръчката.

За пълнежа смесваме 70 малини, маскарпонето и пудрата захар и разбиваме до еднородност на крема. Добавяме сметаната, която сме разбили на крем и внимателно объркваме. С помощта на шприц или лъжичка пълним канолите с малиновия крем.

Поръсваме канолите с пудра захар и поднасяме гарнирани с цели плодове малини и/или ягоди и прясна мащерка.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: