Пържени яйца с лук

АнабелАнабел
Ветеран
558
2k
1k
239
16/11/2019
"Ако приготвите яйца с лук, може да накарате всеки да замълчи и да чуе вас, освен ако не сте заети да хапвате и вие "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 133
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 2 щипки
* мерки и количества
Яйца на Очи

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се почистват и нарязват на дребно.

Слагат се в тиган с малко олио, вода и сол на вкус. Задушават се под капак, като периодично се разбъркват. След като омекнат, се чукват яйцата, но така, че да останат цели.

Яйцата се посоляват и се оставят да се пържат, докато се стегнат. Накрая тези яйца на очи се поръсват с червен пипер и нарязани перца зелен лук по желание.

Вкусни пържени яйца с лук, които се приготвят бързо и лесно!

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар