Пържени яйца с лук

Пържени яйца с лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ако приготвите яйца с лук, може да накарате всеки да замълчи и да чуе вас, освен ако не сте заети да хапвате и вие"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се почистват и нарязват на дребно.

Слагат се в тиган с малко олио, вода и сол на вкус. Задушават се под капак, като периодично се разбъркват. След като омекнат, се чукват яйцата, но така, че да останат цели.

Яйцата се посоляват и се оставят да се пържат, докато се стегнат. Накрая тези яйца на очи се поръсват с червен пипер и нарязани перца зелен лук по желание.

Вкусни пържени яйца с лук, които се приготвят бързо и лесно!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: