ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Фритата»Фритата по италиански

Фритата по италиански

РумянаРумяна
Експерт
300
900
477
73
7
14/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят тиган на средна температура слагаме нарязаните на кубчета салам и артишок. Разбъркваме и прибавяме нарязаните домати и предварително отцедените и нарязани гъби. Оставяме сместа да се готви за около 4-5 минути и след това я изсипваме в съд за печене.

Разбиваме яйцата с млякото, прибавяме нарязаните на ситно праз и чесън, солта, босилека и черния пипер. С тази яйчен смес заливаме другата смес, която сме изсипали в съда за печене.

Най-отгоре подреждаме моцарела, нарязана на филийки, и поръсваме равномерно с настърган пармезан. Печем нашата фритата в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути.

Много вкусна фритата по италиански! Една от най-апетитните италиански рецепти!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: