Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата по италиански

Фритата по италиански

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Фритата по италиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • салам - 300 г
  • артишок - 100 г
  • домати - 200 г
  • гъби - 200 г консерва
  • яйца - 6 броя
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • праз лук - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • моцарела - 200 г
  • пармезан - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят тиган на средна температура слагаме нарязаните на кубчета салам и артишок. Разбъркваме и прибавяме нарязаните домати и предварително отцедените и нарязани гъби. Оставяме сместа да се готви за около 4-5 минути и след това я изсипваме в съд за печене.

Разбиваме яйцата с млякото, прибавяме нарязаните на ситно праз и чесън, солта, босилека и черния пипер. С тази яйчен смес заливаме другата смес, която сме изсипали в съда за печене.

Най-отгоре подреждаме моцарела, нарязана на филийки, и поръсваме равномерно с настърган пармезан. Печем нашата фритата в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути.

Много вкусна фритата по италиански! Една от най-апетитните италиански рецепти!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: