Начин на приготвяне
В загрят тиган на средна температура слагаме нарязаните на кубчета салам и артишок. Разбъркваме и прибавяме нарязаните домати и предварително отцедените и нарязани гъби. Оставяме сместа да се готви за около 4-5 минути и след това я изсипваме в съд за печене.
Разбиваме яйцата с млякото, прибавяме нарязаните на ситно праз и чесън, солта, босилека и черния пипер. С тази яйчен смес заливаме другата смес, която сме изсипали в съда за печене.
Най-отгоре подреждаме моцарела, нарязана на филийки, и поръсваме равномерно с настърган пармезан. Печем нашата фритата в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути.
Много вкусна фритата по италиански! Една от най-апетитните италиански рецепти!