Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пилешки дробчета с лук и домати

Пилешки дробчета с лук и домати

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пилешки дробчета с лук и домати
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Като я гледаме тази порция пилешки дробчета, май няма да ни стигне, вие как мислите"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • праз - 1/2 стрък
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете праза и зеления лук, а кромидите лук нарежете на полумесеци.

По желание посварете дробчетата (така времето, необходимо за запържване, ще намалее), но лично аз не ги сварих. Измих ги и ги оставих да се отцедят, след което започнах да ги запържвам.

Започнете запържването на продуктите, като започнете с дробчетата, в малко масло и след 5 - 10 минути добавете лука, праза и зеления лук.

Продължете да запържвате.

Добавете доматите към дробчетата в масло, които сте наситнили и запържете до готовност на продуктите.

Овкусете пилешки дробчета с лук и домати.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: