Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и със всичките съставки омесваме тесто и чакаме да втаса.
След като вече е втасало тестото, правим малки топки и чакаме малко пак да втаса.
Взимаме една топка и започваме да разточваме, след като вече е разточена, събираме всичко на точилката и с двете ръце събираме от двете страни - тоест накъдряме, сплескваме и леко изваждаме точилката.
Режем на еднакви парченца накъдрените баклавички и редим в тава за печене.
Печем баклавата на 170 градуса за около половин час или докато се зачервят баклавите.
След като са готови, оставяме да се изстинат и започваме със сиропа.
Взимаме една тенджера и слагаме вътре вода и захар и чакаме да заври, след като заври, добавяме сок от лимон и варим общо около 15 минути.
Заливаме накъдрената баклава и оставяме в хладилника за два часа да попие сиропа.
От дозата тесто излизат повече баклавички и могат да се съхранят, след като се изпекат, на сухо и прохладно място, завити в кърпа, за следваща консумация.