Накъдрена баклава

НалиНали
Чирак
25
32
42
12/11/2019
"Един по-забавен начин да представите любимата на мнозина баклава "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 694
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 2 кг
  • яйца - 4 бр
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • мая - 1купче
  • За сиропа
  • вода - 3 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и със всичките съставки омесваме тесто и чакаме да втаса.

След като вече е втасало тестото, правим малки топки и чакаме малко пак да втаса.

Взимаме една топка и започваме да разточваме, след като вече е разточена, събираме всичко на точилката и с двете ръце събираме от двете страни - тоест накъдряме, сплескваме и леко изваждаме точилката.

Режем на еднакви парченца накъдрените баклавички и редим в тава за печене.

Печем баклавата на 170 градуса за около половин час или докато се зачервят баклавите.

След като са готови, оставяме да се изстинат и започваме със сиропа.

Взимаме една тенджера и слагаме вътре вода и захар и чакаме да заври, след като заври, добавяме сок от лимон и варим общо около 15 минути.

Заливаме накъдрената баклава и оставяме в хладилника за два часа да попие сиропа.

От дозата тесто излизат повече баклавички и могат да се съхранят, след като се изпекат, на сухо и прохладно място, завити в кърпа, за следваща консумация.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар