Кефал с пържен магданоз

10/07/2013
Агапия
отАгапияНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 329
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме кефала от главите и го нарязваме на парчета. Посоляваме го и го прибираме за 20-30 минути в хладилник. Овалваме осоления кефал в брашно и го изпържваме в силно сгорещено олио от всички страни.

Оставяме го върху салфетка да се отцежда, като ги напръскваме с малко лимонов сок.

Магданоза се нарязва на едро и се запържва за няколко минути в сгорещеното масло. Може леко да го посолите.

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, напръскват се с малко олио и се нареждат около изпържения кефал. Всичко се залива със запържен магданоз и се гарнира с резени лимон.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар