Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Кефал с пържен магданоз

Кефал с пържен магданоз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Кефал с пържен магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • риба - 700 - 800 г кефал
  • картофи - 500 г дребни
  • магданоз - 2 връзки
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • лимони - 1 бр.
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме кефала от главите и го нарязваме на парчета. Посоляваме го и го прибираме за 20-30 минути в хладилник. Овалваме осоления кефал в брашно и го изпържваме в силно сгорещено олио от всички страни.

Оставяме го върху салфетка да се отцежда, като ги напръскваме с малко лимонов сок.

Магданоза се нарязва на едро и се запържва за няколко минути в сгорещеното масло. Може леко да го посолите.

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, напръскват се с малко олио и се нареждат около изпържения кефал. Всичко се залива със запържен магданоз и се гарнира с резени лимон.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: