Вкусни кюфтета от карфиол

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
636
125
64
25/10/2019
"Перфектните кюфтета за вино и бира не винаги са от кайма, и тези от карфиол са супер, опитайте "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 695
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се нарязва на розички, измива се и се сварява до омекване.

Отцежда се много хубаво от водата и се смила до едри трохи. Смесва се с яйцата, пасираните картофи, кашкавала и подправките.

От тази смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета.

Готовите вкусни кюфтета от карфиол подреждаме в тавичка.

Добре е да се намажат с малко олио с четка, по този начин ще станат малко по-хрупкави отвън и меки отвътре.

Печем нашите зеленчукови кюфтета до златисто във фурната.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар