Кисело зеле за бърза консумация

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
113
21
270
1
19/10/2019
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо595
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се измива и се нарязва наполовина. Слага се във вода да се изкисне за около 1 час.

След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце.

Настъргвате моркова и го добавяте към зелето. Обърквате хубаво.

Слагате зелето в пластмасова кофичка и го притискате с ръце. Добавяте 1/2 ч.ч. вода. Пристискате го с чиния и затваряте кофичката.

Оставяте го на слънце за около седмица, при топло време зелето ще е втасало и ще можете да го консумирате.

Така приготвеното зеле е чудесно за салата, ако искате да си сготвите от него също може.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар