Ципура в алуминиево фолио на скара

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
16
21
28
19/10/2019
"Нека на този Никулден цар на трапезата да не е шаранът е ципурата - доволни ще останете "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ципура - 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л. (от малките)
  • къри - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 4 - 5 ч.л., счукан на хаванче
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • лимонов сок - сока на три малки лимона (два средни)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки се смесват в купа или тава. Леко поръсих отвън и отвътре рибите със сол.

Направих по три нареза върху кожата на рибите от двете им страни, за да поемат от маринатата по-добре. В тавичка полях вътре и върху рибите от маринатата и оставих така за половин час да престоят.

Върху двойно алуминиево фолио поставих всяка ципура и сипах от маринатата, ако е останала, отвън и вътре.

Завих на плик много добре всяка риба във фолиото, така че да не изтече при печенето от маринатата.

Лъскавата страна на фолиото да е отвън, за да не се залепи по рибата. Сложих ги на много добре загрят грил тиган да се пекат около 8-10 минути от всяка страна.

Отварям ги след леко охлаждане около 5-10 минути. Сервирам без фолиото. Стават много вкусни и чудесни!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар