Сос за варени меса

17/10/2019
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 50 г
  • оцет - 4 с.л.
  • лук - ½ глава
  • жълтъци - 5 бр.
  • бульон - 200 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сварени яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оцетът, зърната черен пипер и лукът се варят, докато остане половината /около 2 лъжици/.

Прибавя се бульонът и се разбива добре. Вари се на тих огън, докато сместа се сгъсти.

Прибавят се жълтъците, предварително разбити с малко вода, много внимателно, за да не се пресече сместа.

Към получения сос за месо се прибавя маслото с разбиване. Подправя се с лимоновия сок и солта. Яйцата, сварени по-твърди, се настъргват и се прибавят към готовия сос за варени меса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар