Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Витаминозна супа с цвекло и ябълки

Витаминозна супа с цвекло и ябълки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Витаминозна супа с цвекло и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Здравословна супичка за всеки, който се стреми да подобри менюто си"

Необходими продукти

  • червено цвекло - 500 г
  • ябълки - 2 бр. жълти
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 струйка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • заквасена сметана - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се наситняват и се задушават в малко мазнина на омекване. Добавят се нарязаните на колелца моркови, кубчета цвекло и ябълки.

Задушават се и тези продукти за 5 минути, след което се налива 2 л вода. Зеленчуковата супа се вари на умерена температура около 30 минути, или докато омекнат всички съставки.

Накрая се добавят подправките и зеленчуците се пасират о получаване на нежна кремсупа. Когато се поохлади, готовата супа с цвекло и ябълки се поднася със заквасена сметана.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: