Агнешка супа на баба

ГеновеваГеновеваЧирак65115195
07/10/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 368
  • Преглеждания за месеца1368
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват и се слагат да се варят в тенджера. След като са сварени, ги вадим от бульона, а него го прецеждаме. Дреболиите се нарязват. Лукът, морковът и чушките се измиват, почистват и се нарязват.

В дълбока тенджера сгорещяваме мазнината и запържваме дреболиите за около 2 минути. След това добавяме лук, морков и чушките и запържваме всичко, докато омекнат зеленчуците. Добавяме прецедения агнешки бульон и допълваме с вода.

Оставяме супата да заври. След това добавяме измития ориз и оставяме да поври за 10-15 минути или до готовност на ориза. Овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и магданоз.

Накрая застройваме агнешката супа на баба с 1 яйце и 2 с.л. кисело мляко, които сме разбили. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Криси Черникова
Изглежда много апетитна! :)
0
0