Агнешка супа на баба

ГеновеваГеновева
Копирайтър
163
744
1k
50
1
07/10/2019
"Не ставаме от масата, докато не получим поне още една порция от Агнешката супа на баба - а вие може да си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 671
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват и се слагат да се варят в тенджера. След като са сварени, ги вадим от бульона, а него го прецеждаме. Дреболиите се нарязват. Лукът, морковът и чушките се измиват, почистват и се нарязват.

В дълбока тенджера сгорещяваме мазнината и запържваме дреболиите за около 2 минути. След това добавяме лук, морков и чушките и запържваме всичко, докато омекнат зеленчуците. Добавяме прецедения агнешки бульон и допълваме с вода.

Оставяме супата да заври. След това добавяме измития ориз и оставяме да поври за 10-15 минути или до готовност на ориза. Овкусяваме със сол, черен пипер, джоджен и магданоз.

Накрая застройваме агнешката супа на баба с 1 яйце и 2 с.л. кисело мляко, които сме разбили. Да ви е сладко!

Керамична купичка от троянска керамика - 15см-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.80 лв.
4.47 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Геновева
Геновева
29.10.2019 15:29
Благодаря...
0
0
Криси Черникова
Изглежда много апетитна! :)
1
0