Начин на приготвяне
Рибките внимателно се почистват от люспите и вътрешностите. Изплакват се, подсушават се и се натриват със сол отвън и отвътре.
Овалвате почистените барбуни в брашно и ги изпържвате в силно сгорещен зехтин. Филтрирайте зехтина от пърженето за да премахнете остатъците от брашното и отново го сгрявате.
Добавяте 1 с.л. брашно. Когато брашното се запържи до златисто добавяте настърганите домати, клонката розмарин, наситнения чесън и солта.
Варете соса до сгъстяване на умерен огън, като непрекъснато бъркате. Когато се сгъсти добавете захарта, а 2-3 минути по-късно и изпържените барбуни. Задушете за 2-3 минути и свалете от огъня. Поднесете наръсени със ситно нарязан магданоз.