Ezine.bg»Рецепти»Риба»Мариновани барбуни

Мариновани барбуни

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Мариновани барбуни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 8 бр. барбуни
  • чесън - 8 скилидки
  • домати - 1 кг
  • розмарин - 1 - 2 клонки
  • оцет - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • черен пипер
  • зехтин - за пържене
  • брашно - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките внимателно се почистват от люспите и вътрешностите. Изплакват се, подсушават се и се натриват със сол отвън и отвътре.

Овалвате почистените барбуни в брашно и ги изпържвате в силно сгорещен зехтин. Филтрирайте зехтина от пърженето за да премахнете остатъците от брашното и отново го сгрявате.

Добавяте 1 с.л. брашно. Когато брашното се запържи до златисто добавяте настърганите домати, клонката розмарин, наситнения чесън и солта.

Варете соса до сгъстяване на умерен огън, като непрекъснато бъркате. Когато се сгъсти добавете захарта, а 2-3 минути по-късно и изпържените барбуни. Задушете за 2-3 минути и свалете от огъня. Поднесете наръсени със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: